Portal

Już 29.02-01.03 Festiwal Pierogów Świata we Wrocławiu!


Jest to wydarzenie mające na celu skupienie w jednym miejscu wielu kultur oraz kuchni.

Różnorodność smaków i kształtów, nieoczywiste połączenia i zaskakujące doznania smakowe kuchni wschodu a także pyszna tradycyjna polska kuchnia to coś dla prawdziwych miłośników pierogów.


Na miejscu będzie można spróbować takich przysmaków jak: manty – tureckie pierogi, japońskie pierożki – gyoza, wietnamskie – hacao, gotowane na parze i nadziewane pikantną kapustą pekińską kimchi, gruzińskie pierogi – chinkali z pysznym farszem, czy czebureki. Nie zabraknie także polskich pierogów nadzianych przeróżnymi farszami.

Festiwal ma formę tętniącego życiem targu, przepełnionego kolorami i aromatami.

Miejsca spotkań ze znajomymi i rodziną gdzie pysze jedzenie łączy ludzi a pasjonaci gotowania mają okazje zetknąć się z oryginalną kuchnią innych regionów świata.


Można zaleźć tam zarówno orientalne dania niedostępne i nie popularne na co dzień jak i uwielbiane już klasyki kuchni świata, kończąc na domowych posiłkach kojarzących się ciepło z kuchnia babci.

Reklama
null