Kiwi Art Scroller

  • 6 lutego w gliwickiej Galerii Forum otwarta zostanie nowa restauracja sieci Makarun Spaghetti and Salad, pierwsza po totalnym redesignie marki. Właściciele, Maciej Rajewski, Katarzyna Pluciak i Magdalena Pluciak już po raz drugi zainwestowali (...)
  • Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym festiwalem przy wspólnej biesiadnej ławie odbędzie się już 16-17 lutego!
  • Razem szczęśliwi i spełnieni – to hasło przewodnie tegorocznego Tygodnia Małżeństwa, który potrwa od 7 do 14 lutego. W Warszawie odbędą się liczne warsztaty dla par, ciekawe wykłady i zniżki na zakupy. Małżonkowie będą mogli wylosować bezpłatną (...)
  • Niemal co tydzień w Warszawie otwierają się nowe restauracje, bary, puby i kawiarnie. Jedne odnoszą sukces, inne znikają. Jaka jest tajemnica tych, które wybiły się ponad przeciętność i od lat cieszą się uznaniem gości?
  • Marka Pure Life oferuje produkt, który może rozwiązać odwieczny konflikt interesów, jaki pojawia się podczas zakupów, kiedy rodzice z dziećmi stają przed półką ze słodyczami. Kostka Porcja Dobra to bajecznie kolorowe pudełko, po które maluchom (...)
  • Niezwykłą atmosferę Bożego Narodzenia bez wątpienia podkreślają tradycyjne potrawy, które w tym wyjątkowym okresie pojawiają się na świątecznym stole. Jednak klasyczne dania naszych babć i mam z powodzeniem można urozmaicić lub zastąpić propozycjami (...)
  • Jednym z wiodących trendów w 2018 roku jest tasting menu. Menu degustacyjne wywodzi się z zachodu i jest od lat sposobem szefów kuchni, aby dobrze zaprezentować siebie, swoje umiejętności, dbając przy tym o to, aby klient ciekawie spędził czas (...)
  • ETi Puf, czyli mięciutkie herbatniki z pianką marshmallow i kolorową posypką w czterech smakach, to świetny dodatek do każdego prezentu. Pufiasta drużyna w atrakcyjnej cenie osłodzi wszystkie niespodzianki, te od Mikołaja i pod choinką.Każdy (...)
  • Marka Be Now wprowadza na rynek oryginalną linię przekąsek – „Porcja Dobra”. Ma ona szansę stać się zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych słodyczy. Jej atuty to smak i etykieta, która jest naprawdę krótka - maksymalnie trzy, cztery składniki (...)
  • Jarmarki bożonarodzeniowe są nieodłącznym elementem okresu przedświątecznego. Podobnie jak choinka, przybyły do nas z Niemiec i szybko się u nas "zadomowiły". Organizowane są na największych placach miast, ale również w centrach handlowych.
  • Loża Dżentelmenów jako pierwsza na świecie marka związana z ekskluzywnymi alkoholami otrzymała możliwość zakupu elitarnej i prestiżowej beczki z destylarni Glenmorangie. Polska będzie pierwszym krajem na świecie, do którego trafi tak niezwykła (...)
  • Lublin na 2 dni stanie się piwną stolicą Polski. Ponad 30 browarów rzemieślniczych z Polski i z zagranicy, prawie 300 piw o różnym smaku, kolorze i zapachu. Do tego foodtrucki z oryginalnym jedzeniem. To wszystko czeka na Was w weekend 23-24 (...)
  • ŻYWNOŚĆ REGIONALNA
    Tradycyjne produkty spożywcze z różnych regionów Polski jak co miesiąc będzie można kupić, odwiedzając w dniach 14 – 18 listopada Blue City. Każdy, kto docenia walory smakowe naturalnych produktów, a przede wszystkim dba o zdrowie swoje i najbliższych (...)
  • Podczas tegorocznego Kongresu Słodyczy i Przekąsek Sweets & Snacks, który rozpocznie się 15 listopada w Warszawie, odbędzie się premiera linii naturalnych i zdrowych przekąsek o nazwie „Porcja Dobra”, wykreowanych przez markę BE NOW, srebrnego (...)
  • Ramen Shop Menya Musashi serwuje kuchnię japońską, a jej flagowym daniem jest ramen, potrawa, która w ciągu kilku dziesięcioleci stała się popularna w wielu krajach na całym świecie.Nazwa Menya Musashi pochodzi od imienia niezwyciężonego samuraja (...)
  • Wege Festiwal zawita do Zajezdni Dąbie zrzeszając kilkudziesięciu mistrzów roślinnej sztuki kulinarnej z całej Polski.  Będzie to około 100 stoisk z pysznymi roślinnymi potrawami, produktami, a nawet kosmetykami. To najlepsza okazja (...)
  • Niektórzy nie lubią gotować, zaś inni nie mają na to czasu. Domowe posiłki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe, a przygotowując obiad z kupionych przez siebie produktów mamy pewność, że wykorzystujemy żywność ze sprawdzonych źródeł. Co prawda (...)
  • Winorośl właściwa i jej zbawienne właściwości na ludzki organizm znane były już przed wiekami. Roślina ta wywodzi się z obszaru śródziemnomorskiego, gdzie z uwagi na sprzyjający klimat, dzikie i pierwotne odmiany winorośli rosły w sposób całkowicie (...)
  • Ilość preparatów, którym przypisuje się działanie odchudzające, jest coraz większa. Wynika to przede wszystkim z zapotrzebowania rynku, bo wiele ludzi marzy o tym, by być szczupłymi, a diety czy też ćwiczenia wymagają pewnego rodzaju wyrzeczeń (...)
  • Pierogi to danie, które bezsprzecznie kojarzy się ze smakami dzieciństwa. Nadziewane owocami przywołuje jednocześnie na myśl słoneczne lato – porę roku stanowiącą bogactwo sezonowych owoców. Nie musisz jednak z utęsknieniem czekać do lata – (...)
  • Aby ugotować zupę z dyni, należy główny składnik – dynię – pokroić w większą kostkę. Dynię wrzucić do garnka z wodą i zacząć gotować. Do tego samego garnka należy dodać pokrojoną w kosteczkę marchewkę, dołożyć pietruszkę, kawałek selera, ziele (...)
  • Tegoroczna jesień w Elektrowni Powiśle będzie wypełniona wyjątkowymi atrakcjami. To tu – w każdy weekend – już od najbliższej soboty aż do 16 grudnia odbędą się cykliczne wydarzenia – wyjątkowe targi mody Grand Bazar lub Targ Śniadaniowy.
  • ŻYWNOŚĆ REGIONALNA
    Jak co miesiąc lokalni wytwórcy żywności zapraszają do poznania swoich produktów. Od 17 do 21 października w Blue City ponownie zagości Jarmark Produktów Regionalnych. Regionalne, zdrowe produkty spożywcze mogą być urozmaiceniem w codziennym (...)