Kiwi Art Scroller

  • Technologia idzie naprzód, a wraz z nią rozwijają się nowe sposoby gotowania, które wprowadzają rewolucję w naszych kuchniach. Płyta indukcyjna, mimo iż nie jest jeszcze standardem w każdym domu, zasługuje na uwagę każdego, kto ceni sobie nie (...)
  • Profesjonalny sprzęt gastronomiczny jest niezbędny w każdym barze czy restauracji, gdzie produkuje i przechowuje się żywność. Pozwala zapewnić wysoką jakość usług i efektywność w kuchniach. Jakie są podstawowe elementy wyposażenia gastronomicznego (...)
  • Wino ryżowe oraz sake to dwa napoje alkoholowe o wschodnioazjatyckich korzeniach, które na pierwszy rzut oka mogą wydawać się bardzo podobne. Oba napoje są produkowane z ryżu i mają swoje korzenie na Dalekim Wschodzie, jednak proces, smak, kultura (...)
  • Nadeszła zima, a wraz z nią przyszedł moment na znakomitą, rozgrzewająca i niezwykle aromatyczną herbatę. Zimowe napary to tzw. "umilacze czasu", których smak potrafi zdziałać cuda. To jednak nie wszystko, bo herbatki nie tylko wyśmienicie smakują (...)
  • Integracja online rozkwitła niejako z potrzeby chwili. Restrykcje, zakazy publicznego gromadzenia się czy nawet gromadzenia większej liczby osób w jednym pomieszczeniu sprawiły, że wszelkiego rodzaju rozrywka musiała przenieść się, choć na chwilę (...)
  • Ilość propozycji gastronomicznych w obecnych czasach jest naprawdę duża. By zaistnieć na tym rynku trzeba mieć dobre pomysły oraz ludzi, którzy będą je w stanie wprowadzić w życie. Kluczową sprawą będzie także odpowiednie zaplecze techniczne (...)
  • Lokale gastronomiczne w zależności od swojej powierzchni mogą posiadać mniejsze bądź większe kuchnie. W przypadku tych pierwszych niestety istnieje problem z umieszczeniem wszystkich niezbędnych urządzeń. Z tego właśnie względu coraz częściej (...)
  • Napar yerba mate jest niezwykle popularny na całym świecie. Właściwości yerba mate sprawiają, że picie yerby jest polecane każdemu. Jak smakuje yerba mate i jak należy ją przyrządzić? Yerba mate to naturalny napar, który przyrządza się z liści (...)
  • Słodka, lepka konsystencja kusi wielu koneserów miodu, w szczególności tych najbardziej wymagających - dzieci. Prawdziwy miód nie tylko dobrze smakuje, ale ma także świetne działanie prozdrowotne. Nie bez powodu książkowy bohater Kubuś Puchatek (...)
  • Gotowanie sprzyja zabrudzeniom kuchennym. Aby utrzymać dom w czystości warto mieć pod ręką kilka akcesoriów, które pozwolą zachować go w porządku. O czym dokładnie mowa? Czym się kierować podczas poszukiwań? O tym poniżej!
  • - Dopóki nie znajdzie się taki komputer, co potrafi wypić więcej od człowieka, ludzkość nie powinna czuć się w swych pryncypiach zagrożona - pisze Jerzy Pilch w „Pod Mocnym Aniołem”. Pytanie tylko o jaki rodzaj napitków chodzi. Czy o te tzw (...)
  • Sałatka jest dobra na wszystko. Uratuje niespodziewaną wizytę gości, zastąpi obiad w pracy i nasyci wieczorem, kiedy za późno już na zjedzenie obfitego posiłku. Lekka będzie świetnym warzywnym dodatkiem obiadowym, a ta bardziej treściwa stanie (...)
  • Wystrój każdej restauracji, kawiarni czy hotelu jest niezwykle istotny. Ma na niego wpływ każdy, najmniejszy nawet detal. Aranżując restaurację czy wnętrze hotelu, warto pamiętać o jego kilku istotnych elementach, które wpłyną wygląd, ale też (...)
  • Rocznica ślubu to jedna z najważniejszych dat w ciągu całego roku. W szczególności, kiedy zbliża się okrągła rocznica - warto wspólnie z drugą połówką spędzić ten dzień w odświętny sposób. W dzisiejszych czasach zapraszanie większą ilość gości (...)
  • Jeśli prowadzisz bar, cukiernię, pizzerię lub restaurację, na pewno zależy Ci na jak najlepszym wyposażeniu lokalu. Podpowiadamy, jak wybrać wysokiej jakości produkty i na co należy zwrócić uwagę podczas zakupów w internecie. Sprawdź kilka cennych (...)
  • W drugi weekend marca miłośnicy napojów kraftowych będą mieli okazję oddać się przyjemności jaką jest próbowanie wyrobów najlepszych piwowarów, winiarzy i cydrowników z naszego kraju, a wszystko to w towarzystwie doskonałych potraw i ludzi zainteresowanych (...)
  •    Już 14-15marca Festiwal Pierogów Świata w Białymstoku! Jest to wydarzenie mające na celu skupienie w jednym miejscu wielu kultur oraz kuchni. Różnorodność smaków i kształtów, nieoczywiste połączenia i zaskakujące doznania smakowe (...)
  • Wege Festiwal to największe w Polsce targi kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, które odbywają się w różnych miastach Polski. Jest to jedyne miejsce, w którym zestawionych zostaje tak wiele rozmaitych dań i produktów. To dobra okazja do spotkania (...)
  • Jest to wydarzenie mające na celu skupienie w jednym miejscu wielu kultur oraz kuchni. Różnorodność smaków i kształtów, nieoczywiste połączenia i zaskakujące doznania smakowe kuchni wschodu a także pyszna tradycyjna polska kuchnia to coś dla (...)
  • Zapraszamy Was na wyjątkowy Street Food!Juz 29.02-01.03 w Bydgoszczy Dymiące tajskie stragany, świeże japońskie sushi czy aromatyczny phad thai? A może gruzińskie chaczapuri czy libański tabbouleh? Bydgoszcz zapachnie trawą cytrynową (...)
  • Kurkuma cieszy się dużym zainteresowaniem zarówno jako przyprawa, jak i substancja o pozytywnym wpływie na zdrowie. Sprawdź, w jakiej formie najlepiej spożywać kurkumę, aby uzyskać najwięcej korzyści z jej stosowania. 1. Czym jest kurkuma? 2 (...)
  • 6 lutego w gliwickiej Galerii Forum otwarta zostanie nowa restauracja sieci Makarun Spaghetti and Salad, pierwsza po totalnym redesignie marki. Właściciele, Maciej Rajewski, Katarzyna Pluciak i Magdalena Pluciak już po raz drugi zainwestowali (...)
  • Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym festiwalem przy wspólnej biesiadnej ławie odbędzie się już 16-17 lutego!
  • Razem szczęśliwi i spełnieni – to hasło przewodnie tegorocznego Tygodnia Małżeństwa, który potrwa od 7 do 14 lutego. W Warszawie odbędą się liczne warsztaty dla par, ciekawe wykłady i zniżki na zakupy. Małżonkowie będą mogli wylosować bezpłatną (...)
  • Niemal co tydzień w Warszawie otwierają się nowe restauracje, bary, puby i kawiarnie. Jedne odnoszą sukces, inne znikają. Jaka jest tajemnica tych, które wybiły się ponad przeciętność i od lat cieszą się uznaniem gości?
  • Marka Pure Life oferuje produkt, który może rozwiązać odwieczny konflikt interesów, jaki pojawia się podczas zakupów, kiedy rodzice z dziećmi stają przed półką ze słodyczami. Kostka Porcja Dobra to bajecznie kolorowe pudełko, po które maluchom (...)
  • Niezwykłą atmosferę Bożego Narodzenia bez wątpienia podkreślają tradycyjne potrawy, które w tym wyjątkowym okresie pojawiają się na świątecznym stole. Jednak klasyczne dania naszych babć i mam z powodzeniem można urozmaicić lub zastąpić propozycjami (...)
  • Jednym z wiodących trendów w 2018 roku jest tasting menu. Menu degustacyjne wywodzi się z zachodu i jest od lat sposobem szefów kuchni, aby dobrze zaprezentować siebie, swoje umiejętności, dbając przy tym o to, aby klient ciekawie spędził czas (...)
  • ETi Puf, czyli mięciutkie herbatniki z pianką marshmallow i kolorową posypką w czterech smakach, to świetny dodatek do każdego prezentu. Pufiasta drużyna w atrakcyjnej cenie osłodzi wszystkie niespodzianki, te od Mikołaja i pod choinką.Każdy (...)
  • Marka Be Now wprowadza na rynek oryginalną linię przekąsek – „Porcja Dobra”. Ma ona szansę stać się zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych słodyczy. Jej atuty to smak i etykieta, która jest naprawdę krótka - maksymalnie trzy, cztery składniki (...)
  • Jarmarki bożonarodzeniowe są nieodłącznym elementem okresu przedświątecznego. Podobnie jak choinka, przybyły do nas z Niemiec i szybko się u nas "zadomowiły". Organizowane są na największych placach miast, ale również w centrach handlowych.
  • Loża Dżentelmenów jako pierwsza na świecie marka związana z ekskluzywnymi alkoholami otrzymała możliwość zakupu elitarnej i prestiżowej beczki z destylarni Glenmorangie. Polska będzie pierwszym krajem na świecie, do którego trafi tak niezwykła (...)
  • Lublin na 2 dni stanie się piwną stolicą Polski. Ponad 30 browarów rzemieślniczych z Polski i z zagranicy, prawie 300 piw o różnym smaku, kolorze i zapachu. Do tego foodtrucki z oryginalnym jedzeniem. To wszystko czeka na Was w weekend 23-24 (...)
  • ŻYWNOŚĆ REGIONALNA
    Tradycyjne produkty spożywcze z różnych regionów Polski jak co miesiąc będzie można kupić, odwiedzając w dniach 14 – 18 listopada Blue City. Każdy, kto docenia walory smakowe naturalnych produktów, a przede wszystkim dba o zdrowie swoje i najbliższych (...)
  • Podczas tegorocznego Kongresu Słodyczy i Przekąsek Sweets & Snacks, który rozpocznie się 15 listopada w Warszawie, odbędzie się premiera linii naturalnych i zdrowych przekąsek o nazwie „Porcja Dobra”, wykreowanych przez markę BE NOW, srebrnego (...)
  • Ramen Shop Menya Musashi serwuje kuchnię japońską, a jej flagowym daniem jest ramen, potrawa, która w ciągu kilku dziesięcioleci stała się popularna w wielu krajach na całym świecie.Nazwa Menya Musashi pochodzi od imienia niezwyciężonego samuraja (...)