KRAKÓW
ŁÓDŹ
POZNAŃ
ŚLĄSK
TRÓJMIASTO
WARSZAWA
WROCŁAW
INNE MIASTA
MUZYKA
DZIECI
INNE KATEGORIE
Kulinaria
Kulinaria
Portal
Język
English
polski
Zgłoś wydarzenie!
|
Zarejestruj się!
|
Zaloguj
Znajdź stronę lub wydarzenie
Znajdź wydarzenie zakończone
KIWI Terminarz
Wszystkie wydarzenia
Kraków
Łódź
Poznań
Trójmiasto
Śląsk
Warszawa
Wrocław
Nie przegap
AKTUALNOŚCI
kiwiportal.pl
Wyszukiwarka
Kategorie wydarzeń
Muzyka
Kabaret
Dla dzieci
Literatura
Sztuki plastyczne
Teatr
Biegi
Rowery
Motoryzacja
Edukacja
Kulinaria
Regionalia
Turystyka
Zdrowie i uroda
Inne kategorie
Miasta
Kraków
Łódź
Poznań
Śląsk
Trójmiasto
Warszawa
Wrocław
Szczecin
Inne miasta
Województwa
Dolnośląskie
Kujawsko-pomorskie
Lubelskie
Lubuskie
Łódzkie
Małopolskie
Mazowieckie
Opolskie
Podkarpackie
Podlaskie
Pomorskie
Śląskie
Świętokrzyskie
Warmińsko-mazurskie
Wielkopolskie
Zachodniopomorskie
Darmowe
Największe wydarzenia
Festiwale
Konkursy
Polecane na weekend
Kiwi Art Scroller
Zalety korzystania z płyty indukcyjnej
KULINARIA
Technologia idzie naprzód, a wraz z nią rozwijają się nowe sposoby gotowania, które wprowadzają rewolucję w naszych kuchniach. Płyta indukcyjna, mimo iż nie jest jeszcze standardem w każdym domu, zasługuje na uwagę każdego, kto ceni sobie nie (...)
Czytaj więcej »
Profesjonalne wyposażenie do gastronomii
KULINARIA
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny jest niezbędny w każdym barze czy restauracji, gdzie produkuje i przechowuje się żywność. Pozwala zapewnić wysoką jakość usług i efektywność w kuchniach. Jakie są podstawowe elementy wyposażenia gastronomicznego (...)
Czytaj więcej »
Wino ryżowe i sake - czym się różnią?
KULINARIA
Wino ryżowe oraz sake to dwa napoje alkoholowe o wschodnioazjatyckich korzeniach, które na pierwszy rzut oka mogą wydawać się bardzo podobne. Oba napoje są produkowane z ryżu i mają swoje korzenie na Dalekim Wschodzie, jednak proces, smak, kultura (...)
Czytaj więcej »
Herbatka zimowa - jak ją zrobić i jakich produktów użyć?
KULINARIA
Nadeszła zima, a wraz z nią przyszedł moment na znakomitą, rozgrzewająca i niezwykle aromatyczną herbatę. Zimowe napary to tzw. "umilacze czasu", których smak potrafi zdziałać cuda. To jednak nie wszystko, bo herbatki nie tylko wyśmienicie smakują (...)
Czytaj więcej »
Integracja online nie znika! Hity na jesień 2022.
KULINARIA
Integracja online rozkwitła niejako z potrzeby chwili. Restrykcje, zakazy publicznego gromadzenia się czy nawet gromadzenia większej liczby osób w jednym pomieszczeniu sprawiły, że wszelkiego rodzaju rozrywka musiała przenieść się, choć na chwilę (...)
Czytaj więcej »
Urządzenia gastronomiczne - zakupy z górnej półki
KULINARIA
Ilość propozycji gastronomicznych w obecnych czasach jest naprawdę duża. By zaistnieć na tym rynku trzeba mieć dobre pomysły oraz ludzi, którzy będą je w stanie wprowadzić w życie. Kluczową sprawą będzie także odpowiednie zaplecze techniczne (...)
Czytaj więcej »
Wielozadaniowe stoły chłodnicze
KULINARIA
Lokale gastronomiczne w zależności od swojej powierzchni mogą posiadać mniejsze bądź większe kuchnie. W przypadku tych pierwszych niestety istnieje problem z umieszczeniem wszystkich niezbędnych urządzeń. Z tego właśnie względu coraz częściej (...)
Czytaj więcej »
Yerba Mate - jakie ma właściwości i jak ją przygotować?
KULINARIA
Napar yerba mate jest niezwykle popularny na całym świecie. Właściwości yerba mate sprawiają, że picie yerby jest polecane każdemu. Jak smakuje yerba mate i jak należy ją przyrządzić? Yerba mate to naturalny napar, który przyrządza się z liści (...)
Czytaj więcej »
Miód pszczeli - poznaj jego właściwości i działanie
ŻYWNOŚĆ REGIONALNA
Słodka, lepka konsystencja kusi wielu koneserów miodu, w szczególności tych najbardziej wymagających - dzieci. Prawdziwy miód nie tylko dobrze smakuje, ale ma także świetne działanie prozdrowotne. Nie bez powodu książkowy bohater Kubuś Puchatek (...)
Czytaj więcej »
Akcesoria kuchenne ułatwiające sprzątanie
KULINARIA
Gotowanie sprzyja zabrudzeniom kuchennym. Aby utrzymać dom w czystości warto mieć pod ręką kilka akcesoriów, które pozwolą zachować go w porządku. O czym dokładnie mowa? Czym się kierować podczas poszukiwań? O tym poniżej!
Czytaj więcej »
Drinki bezalkoholowe - mocktaile
KULINARIA
- Dopóki nie znajdzie się taki komputer, co potrafi wypić więcej od człowieka, ludzkość nie powinna czuć się w swych pryncypiach zagrożona - pisze Jerzy Pilch w „Pod Mocnym Aniołem”. Pytanie tylko o jaki rodzaj napitków chodzi. Czy o te tzw (...)
Czytaj więcej »
Pyszna sałatka jako wyjątkowe danie na każdą uroczystość!
KULINARIA
Sałatka jest dobra na wszystko. Uratuje niespodziewaną wizytę gości, zastąpi obiad w pracy i nasyci wieczorem, kiedy za późno już na zjedzenie obfitego posiłku. Lekka będzie świetnym warzywnym dodatkiem obiadowym, a ta bardziej treściwa stanie (...)
Czytaj więcej »
Blaty restauracyjne najwyższej jakości
KULINARIA
Wystrój każdej restauracji, kawiarni czy hotelu jest niezwykle istotny. Ma na niego wpływ każdy, najmniejszy nawet detal. Aranżując restaurację czy wnętrze hotelu, warto pamiętać o jego kilku istotnych elementach, które wpłyną wygląd, ale też (...)
Czytaj więcej »
Restauracja - jak wybrać na rocznicę ślubu?
KULINARIA
Rocznica ślubu to jedna z najważniejszych dat w ciągu całego roku. W szczególności, kiedy zbliża się okrągła rocznica - warto wspólnie z drugą połówką spędzić ten dzień w odświętny sposób. W dzisiejszych czasach zapraszanie większą ilość gości (...)
Czytaj więcej »
Jak wybrać najlepszą hurtownię gastronomiczną? Czas na zakupy!
KULINARIA
Jeśli prowadzisz bar, cukiernię, pizzerię lub restaurację, na pewno zależy Ci na jak najlepszym wyposażeniu lokalu. Podpowiadamy, jak wybrać wysokiej jakości produkty i na co należy zwrócić uwagę podczas zakupów w internecie. Sprawdź kilka cennych (...)
Czytaj więcej »
Festiwal Piwa Wina i Cydru w Białymstoku
KULINARIA
W drugi weekend marca miłośnicy napojów kraftowych będą mieli okazję oddać się przyjemności jaką jest próbowanie wyrobów najlepszych piwowarów, winiarzy i cydrowników z naszego kraju, a wszystko to w towarzystwie doskonałych potraw i ludzi zainteresowanych (...)
Czytaj więcej »
Festiwal Pierogów Świata Białystok
KULINARIA
Już 14-15marca Festiwal Pierogów Świata w Białymstoku! Jest to wydarzenie mające na celu skupienie w jednym miejscu wielu kultur oraz kuchni. Różnorodność smaków i kształtów, nieoczywiste połączenia i zaskakujące doznania smakowe (...)
Czytaj więcej »
Wege Festiwal Warszawa PKiN
KULINARIA
Wege Festiwal to największe w Polsce targi kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, które odbywają się w różnych miastach Polski. Jest to jedyne miejsce, w którym zestawionych zostaje tak wiele rozmaitych dań i produktów. To dobra okazja do spotkania (...)
Czytaj więcej »
Festiwal Pierogów Świata Wrocław IASE
KULINARIA
Jest to wydarzenie mające na celu skupienie w jednym miejscu wielu kultur oraz kuchni. Różnorodność smaków i kształtów, nieoczywiste połączenia i zaskakujące doznania smakowe kuchni wschodu a także pyszna tradycyjna polska kuchnia to coś dla (...)
Czytaj więcej »
Festiwal Azjatycki w Bydgoszczy
KULINARIA
Zapraszamy Was na wyjątkowy Street Food!Juz 29.02-01.03 w Bydgoszczy Dymiące tajskie stragany, świeże japońskie sushi czy aromatyczny phad thai? A może gruzińskie chaczapuri czy libański tabbouleh? Bydgoszcz zapachnie trawą cytrynową (...)
Czytaj więcej »
W jaki sposób kurkuma wpływa na zdrowie?
KULINARIA
Kurkuma cieszy się dużym zainteresowaniem zarówno jako przyprawa, jak i substancja o pozytywnym wpływie na zdrowie. Sprawdź, w jakiej formie najlepiej spożywać kurkumę, aby uzyskać najwięcej korzyści z jej stosowania. 1. Czym jest kurkuma? 2 (...)
Czytaj więcej »
Makarun w nowej odsłonie w Gliwicach
KULINARIA
6 lutego w gliwickiej Galerii Forum otwarta zostanie nowa restauracja sieci Makarun Spaghetti and Salad, pierwsza po totalnym redesignie marki. Właściciele, Maciej Rajewski, Katarzyna Pluciak i Magdalena Pluciak już po raz drugi zainwestowali (...)
Czytaj więcej »
Wielka Uczta Warszawska powraca! Kolejna edycja już w lutym!
KULINARIA
Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym festiwalem przy wspólnej biesiadnej ławie odbędzie się już 16-17 lutego!
Czytaj więcej »
St Antonio wspiera Tydzień Małżeństwa
KULINARIA
Razem szczęśliwi i spełnieni – to hasło przewodnie tegorocznego Tygodnia Małżeństwa, który potrwa od 7 do 14 lutego. W Warszawie odbędą się liczne warsztaty dla par, ciekawe wykłady i zniżki na zakupy. Małżonkowie będą mogli wylosować bezpłatną (...)
Czytaj więcej »
Tradycyjnie i bez zadęcia
KULINARIA
Niemal co tydzień w Warszawie otwierają się nowe restauracje, bary, puby i kawiarnie. Jedne odnoszą sukces, inne znikają. Jaka jest tajemnica tych, które wybiły się ponad przeciętność i od lat cieszą się uznaniem gości?
Czytaj więcej »
Dobra Kostka dla wymagających klientów
KULINARIA
Marka Pure Life oferuje produkt, który może rozwiązać odwieczny konflikt interesów, jaki pojawia się podczas zakupów, kiedy rodzice z dziećmi stają przed półką ze słodyczami. Kostka Porcja Dobra to bajecznie kolorowe pudełko, po które maluchom (...)
Czytaj więcej »
Wegetariańskie Święta Bożego Narodzenia z produktami marek Britta i Halina
KULINARIA
Niezwykłą atmosferę Bożego Narodzenia bez wątpienia podkreślają tradycyjne potrawy, które w tym wyjątkowym okresie pojawiają się na świątecznym stole. Jednak klasyczne dania naszych babć i mam z powodzeniem można urozmaicić lub zastąpić propozycjami (...)
Czytaj więcej »
Menu degustacyjne podbija serca smakoszy
KULINARIA
Jednym z wiodących trendów w 2018 roku jest tasting menu. Menu degustacyjne wywodzi się z zachodu i jest od lat sposobem szefów kuchni, aby dobrze zaprezentować siebie, swoje umiejętności, dbając przy tym o to, aby klient ciekawie spędził czas (...)
Czytaj więcej »
Herbatniki ETi – nowość w salonikach
KULINARIA
ETi Puf, czyli mięciutkie herbatniki z pianką marshmallow i kolorową posypką w czterech smakach, to świetny dodatek do każdego prezentu. Pufiasta drużyna w atrakcyjnej cenie osłodzi wszystkie niespodzianki, te od Mikołaja i pod choinką.Każdy (...)
Czytaj więcej »
Przekąska z przesłaniem dobra
KULINARIA
Marka Be Now wprowadza na rynek oryginalną linię przekąsek – „Porcja Dobra”. Ma ona szansę stać się zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych słodyczy. Jej atuty to smak i etykieta, która jest naprawdę krótka - maksymalnie trzy, cztery składniki (...)
Czytaj więcej »
Bożonarodzeniowy Jarmark w Blue City
ŻYWNOŚĆ REGIONALNA
Jarmarki bożonarodzeniowe są nieodłącznym elementem okresu przedświątecznego. Podobnie jak choinka, przybyły do nas z Niemiec i szybko się u nas "zadomowiły". Organizowane są na największych placach miast, ale również w centrach handlowych.
Czytaj więcej »
Najlepsza inwestycyjna whisky 2018 roku
KULINARIA
Loża Dżentelmenów jako pierwsza na świecie marka związana z ekskluzywnymi alkoholami otrzymała możliwość zakupu elitarnej i prestiżowej beczki z destylarni Glenmorangie. Polska będzie pierwszym krajem na świecie, do którego trafi tak niezwykła (...)
Czytaj więcej »
Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych już za tydzień
KULINARIA
Lublin na 2 dni stanie się piwną stolicą Polski. Ponad 30 browarów rzemieślniczych z Polski i z zagranicy, prawie 300 piw o różnym smaku, kolorze i zapachu. Do tego foodtrucki z oryginalnym jedzeniem. To wszystko czeka na Was w weekend 23-24 (...)
Czytaj więcej »
Jarmark w Blue City
ŻYWNOŚĆ REGIONALNA
Tradycyjne produkty spożywcze z różnych regionów Polski jak co miesiąc będzie można kupić, odwiedzając w dniach 14 – 18 listopada Blue City. Każdy, kto docenia walory smakowe naturalnych produktów, a przede wszystkim dba o zdrowie swoje i najbliższych (...)
Czytaj więcej »
„Porcja Dobra” wchodzi na polski rynek
KULINARIA
Podczas tegorocznego Kongresu Słodyczy i Przekąsek Sweets & Snacks, który rozpocznie się 15 listopada w Warszawie, odbędzie się premiera linii naturalnych i zdrowych przekąsek o nazwie „Porcja Dobra”, wykreowanych przez markę BE NOW, srebrnego (...)
Czytaj więcej »
Pierwsza w Polsce restauracja Ramen Shop Menya Musashi otworzyła się w Blue City
KULINARIA
Ramen Shop Menya Musashi serwuje kuchnię japońską, a jej flagowym daniem jest ramen, potrawa, która w ciągu kilku dziesięcioleci stała się popularna w wielu krajach na całym świecie.Nazwa Menya Musashi pochodzi od imienia niezwyciężonego samuraja (...)
Czytaj więcej »