Portal

Tradycyjne produkty spożywcze z różnych regionów Polski jak co miesiąc będzie można kupić, odwiedzając w dniach 14 – 18 listopada Blue City.

Każdy, kto docenia walory smakowe naturalnych produktów, a przede wszystkim dba

o zdrowie swoje i najbliższych, może skorzystać z oferty wystawców. Jak co miesiąc, podczas Jarmarku Produktów Regionalnych, na straganach w Blue City znajdą się miody, pieczywo wypiekane na naturalnym zakwasie, wędzone prawdziwym dymem wędliny i ryby, sery kozie i korycińskie, domowe ciasta, przetwory z owoców i warzyw i wiele innych produktów. Wszystkie są przygotowywane według starych receptur i regionalnych przepisów, bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników i aromatów. 

Nie zabraknie kuchni świata, które tym razem reprezentować będą Węgry, Grecja, Włochy

i Azerbejdżan.


Poza możliwością skosztowania i kupienia produktów niedostępnych w tradycyjnej, sklepowej sprzedaży, jarmark będzie również okazją do bezpośredniego kontaktu z producentami żywności, którzy z przyjemnością opowiedzą o oferowanych przez siebie produktach

i sposobie ich wytworzenia.


Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City odbywać się będzie od 14 do 18 listopada, na poziomie –1 (przy fontannie). Wizyta na Jarmarku w niedzielę 18 listopada, która jest dniem wolnym od handlu, będzie okazją do zrobienia zakupów spożywczych, kiedy sklepy są nieczynne.

# regionalne specjały

# swojskie jedzenie

# produkty prosto od producentów

Reklama
null